מחמצנים תרמיים

 

אפליקציה נוספת בה שקד אנרגיה נותנת מענה היא בתחום פליטות האוויר ותקנות ערכי איכות האוויר שאוכף המשרד להגנת הסביבה.

תרכובות אורגניות נדיפות (VOC) כדוג' טולאן, אצטון, בנזן ואתנול נמצאות באוויר הנפלט מן התהליכים השונים ועשויים להיות רעילים ומסרטנים.

ברמה התעשייתית הפליטות שכיחות בעיקר במפעלי דפוס ,פלסטיקה ,מחזור מתכות, תעשיית האלקטרוניקה, נייר, ובתעשיות הכימיות והפטרוכימיות.

ישנם מספר סוגים של מחמצנים תרמיים ואף ניתן לבצע טיפול מקדים ע"י סקראברים המסוגלים לספוח חלק מתרכובות הגזיות הנפלטות.

 

מתקני חמצון העיקרים הם:

 

T.O – זוהי שיטה יחסית פשוטה ודיי בזבזנית, האוויר המזוהם נכנס לתוך תא השריפה. ע"י זמן שהייה טורבולנציה של הגזים וטמפ' גבוהה (כ-850 מע"צ) ישנה התחמצנות של הגזים האורגנים הנדיפים לקבלת Co2  ומים, כדי לנצל את האוויר החם בד"כ מזינים את הדוד קיטור ע"מ שיינצל את החום השיורי הנפלט.

 

Recuperative Thermal Oxidizer- בשיטה זו ה-VOC באוויר המזוהם מתחמצן והחום של הגזים החמים הנפלטים מתא הבעירה עובר דרך מחליף חום המחמם את האוויר המזוהם הנכנס לתא הבעירה ומאפשר חיסכון משמעותי באנרגיה הדרושה לבעירה.

 

Regenerative Thermal Oxidizer- החמצון התרמי מתבצע בעזרת מצע של לבנים קרמיות האוגרות את תוצרי הבעירה ומחממות את האוויר המזוהם. לאחר חימומו של המבער את תא הבעירה והמצעים הקרמיים (לרוב שלושה מצעים) לטמפ' של 850 מע"צ מזרימים את האוויר דרך המצעים  אשר קולטים את האנרגיה הנפלטת מהגזים האורגנים הנשרפים ובכך נשמר תהליך אוטו-תרמי אשר אינו דורש הזנה חיצונית של דלק עבור. פרט לכך יעלות הזרימה והטורבולנטיות מאפשרים חמצון מלא ופליטה נקיה בטמפ' יחסית נמוכה (יעלות גבוהה).

 

Catalytic Thermal Oxidizer- ההבדל בין ה-RTO ל-CTO  הינו במתכת הקטליטית (פלדיום ,ניקל) אשר מוסף ללבנים הקרמיות ומאפשר בעירה בטמפ' נמוכה משמעותית (כ-450 מע"צ). לפני יישום שיטה זו יש לבחון את סוג ה-VOC המתוכנן לעבור דרך המצע הקטליטי ובכך להימנע מריאקציות כימיות רעילות/מסוכנות.

 

שקד אנרגיה חרתה על דגלה טיפול חסר פשרות במטרה לתת מענה ל"חוק אוויר נקי" ולצמצום המזהמים תוך הקפדה על עמידה בתקנים.

נשמח לסייע לייעץ ולתת מענה ככל הנדרש ע"מ לעמוד בדרישות הפליטה הנדרשות ממפעלכם.

 

 לפרטים נוספים ניתן לעיין בקובץ ה-PDF